Тиждень знань з безпеки дитини

2017-05-03

/Files/images/1veresnya2016/bezpeka_mogo_zhittja1-2.jpg

З 24 по 28 квітня 2017 року в ДНЗ №1 «Веснянка» проходив Тиждень знань з безпеки дитини. З метою профілактичної роботи з дітьми та їх батьками щодо попередження травматизму, поважного ставлення до безпеки людини; формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя гармонізованих з природними , технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи у соціальному середовищі.

Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.

І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку. По можливості її уникнути. А при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.

Ось чому, починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров'я, виховувати у них свідому, осмислену позицію щодо безпепеки життєдіяльності.

Під час підготовки до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

- поповнено методичний кабінет матеріалами з Безпеки життєдіяльності ; - перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності

- оформлено куточки «Безпеки дитини» в кожній віковій групі;

- підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Безпека життєдіяльності дитини»;

- перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання, поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті та в усіх вікових групах; - підготовлено та проведено консультації для працівників з правил поведінки в екстремальних ситуаціях.

На протязі тижня за допомогою інтегрованих занять, розв’язування умовних проблемних ігрових ситуацій на закріплення правил безпечної поведінки вихователі закріпили уявлення дітей про безпечні та небезпечні предмети, удосконалили вміння безпечної поведінки на воді, на вулиці, в транспорті. Робота проводилася згідно плану проведення Тижня безпеки. Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки.

28.04.2017р., о 10.00 год проведено практичний тренінг з евакуації дітей і працівників з приміщень дошкільного навчального закладу.

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi