ТЕАТР ТІНЕЙ. ІМАГОТЕРАПІЯ

2016-11-11

Педагогічна наука вимагає нові вимоги до педагогів та процесу навчання дітей – це знаходження новітніх методів та технологій, які ставлять дитину у центр процесу навчання та відповідають принципам гуманізації, творчості, інтегративності, рефлективності.

Імаготерапія — використання у цілях терапії гри образами в умовах творення особистістю образу самого себе. Прийоми імаготерапії: аналіз літературного твору в завчасно заданій ситуації, переказ і драматизація народної казки, театралізація оповідання, відтворення класичної і сучасної драматургії, виконання ролі у спектаклі.

Звісно, що театр – це справа кропітка, але результати цього варті. Діти захоплюються грою і використовують всі вміння і навички невимушено, навчаються спілкуванню один з одним.

Захоплююча подорож у світ тіней. У таємничому просторі можливі дивні пригоди, є місце будь-яким фантазіям.

Театр тіней — форма візуального мистецтва, що зародилася в Азії більш як 1500 років тому.

Театр тіней - це особливий вид театральної гри, сюжет якої розкривається за допомогою кадрів-картинок, що проектуються на екран у вигляді тіней. Фігурки для театру тіней найчастіше робляться з шкіри, картону або особливих кольорових плівок. Кожній з таких картинок управляє актор, а допомагають йому в цьому нитки або палички. Ззаду картонні ляльки висвітлюються спеціальним пристосуванням, званим контражурі. Залежно від якості освітлення і задумки режисера, глядачі можуть бачити як кольорові, так і чорно-білі зображення.

Виставу "Колобок" в театрі тіней підготувала вчитель - логопед вищої кваліфікаційної категорії Торопова Р.Ю., педагогічний стаж 22 роки.

/Files/images/teatr_tney/Безимени-1.jpg

/Files/images/teatr_tney/DSC_0165.jpg/Files/images/teatr_tney/DSC_0167.jpg/Files/images/teatr_tney/DSC_0168.jpg/Files/images/teatr_tney/DSC_0169.jpg

/Files/images/teatr_tney/DSC_0171.jpg
/Files/images/teatr_tney/DSC_0172.jpg

Глядачами вистави сьогодні були вихованці логопедичних груп №3 і №5.

/Files/images/teatr_tney/DSC_0176.jpg/Files/images/teatr_tney/DSC_0178 копия.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 255

Коментарi